Ås by night & fog #2 H17AK (07.12.2016)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Granerud, Gaupesteinmarka
Arrangør: Ås NMBUI orientering
Disiplin: Natt, mellomdistanse
Start-1: Løper så langt som mulig på grusvei. Havner litt langt syd oppover åssiden, men tar meg inn ved at jeg ser den lange skrenten på min venstre side.

1-2: Løpets eneste bom. Til gjengjeld er denne stor, og jeg taper mange plasseringer i løpet på denne. Jeg ser i ettertid at jeg har vært lengre ute av kurs enn jeg trodde da jeg bommet. Trodde jeg lå lengre syd, men ser nå i ettertid at jeg har gjort en parallellfeil, hvor jeg lå for langt nord.

Hvordan skjer dette? Jeg løp for mye mot nord ut fra posten (1). Ville vel runde litt forbi det mørkegrønne i søkket. Merker at det tar lang tid før jeg kommer til stien i søkket, og burde tatt signalet der om at jeg manglet kontroll. Fortsetter likevel på kurs opp fra stien, men altså over 100 meter for langt nord. Da går det i kluss når jeg nærmer meg posten. Treffer på den doble stuprekken, men tolker det som de to skrentene rett før posten, lenger sør. Når jeg bare skal svinge inn i posten, dukker den selvsagt ikke opp. Jeg bruker noen minutter på å ta meg inn her oppe.

Nok en gang skjer det feil når jeg "bare skal runde litt rundt", i stedet for å følge rett på kompasset... Det er så fort gjort å runde alt for mye, når man bare skal gjøre en liten justering.

Resten av løpet er rett på og treff hele veien. Meget fornøyd med dette. Holder kartkontakt og retning langs åssidene, på flatene og i det vanskelige terrenget mot slutten.

Litt dårlig kartlesing og planlegging av strekket 11-12, der jeg ikke leser den utydelige stien midt på strekket, men bare holder møysommelig retning rett på. Taper tid på å ikke bruke stien. 12 til mål er jeg nedom bunnen av dalen før veien, og så løper jeg rett og slett veldig tregt på veien mot mål.
Vis kommentarer (0)
 
Ås by night & fog #2 H17AK (07.12.2016)